Gőzmozdony Matiné a Vasúttörténeti Parkban Picur-hírek

Április 23-án és 24-én

Gőzmozdony Matiné a Vasúttörténeti Parkban

Igazi füstölgő, pöfögő gőzmozdonyok bemutatója

Az idei Gőzmozdony Matiné április 23-án és 24-én kerül megrendezésre a Vasúttörténeti Parkban. Az egész hétvégés programsorozat színes lehetőségeket kínál a gőzösök megtekintése mellett azok megismerésére és kipróbálására is. A fordítókorongon összesen öt nagy gőzmozdony kerül kiállításra. A két nap folyamán 11:00, 13:00 és 15:00 órakor három kiállított és befűtött jármű vonul fel látványos parádé keretében  a fordítókorongra. Itt körbe fordulva mutatkoznak be, miközben sok érdekességet tudhatunk meg róluk. A bemutató előtt és után lehetőség van gőzmozdonyon utazni is, melyet mindenképp érdemes kipróbálni, hiszen nem mindennapi élményként szolgál e tekintélyes méretű járműveket működés közben közelről is megnézni.

Ezen kívül Gőzmozdonyos Totóval is készülnek a szervezők. A kitöltők között három időpontban: 12:00, 14:00 és 16:00 órakor kerül sor a sorsolásra.

Az érdeklődők számára a Vasúttörténeti Park interaktív programjai is igénybe vehetők mind a két napon. Lehetőség lesz utazni a nagy gőzmozdonyon, a lóvasúton, a Csajka sínautóban és a kerti vasúton, továbbá hajtányozni, fordítókorongozni, illetve modellvasutat is vezetni.

Szerző: 
Ági
Forrás: 
picurradio.com

                    
Picur viaDAL - A gyerekdalok versenye 2017 Picur Rádió a Facebook-on egyszervolt.hu