HA GYERMEKNAP, AKKOR VASÚTTÖRTÉNETI PARK! Picur-hírek

Vasút

Május 28-án és 29-én, egész nap fergeteges gyermeknapi rendezvény 

 

Május utolsó vasárnapja ismét a gyermekeké, idén a Vasúttörténeti Park pedig egész hétvégén őket ünnepli!A cél, hogy a nap végén minden gyerkőc úgy érezze, ez a nap csak róla szólt.

A Magyar Vasúttörténeti Park főszervezésében megrendezésre kerülő ünnepségen a nevetés és a jókedv kapják a főszerepet.

A szombati nap célkitűzése, hogy a gyermekek már egészen kicsi kortól játékos formában tanulják meg a gyalogos-, a vasúti-, és a kerékpáros közlekedés alapszabályait.A Közlekedésbiztonsági Napon a Park interaktív programjain túl (hajtányozás, utazás nagymozdonyon, kerti vasúton, fordítókorongozás, modellvasút-vezetés) további számos izgalmas programra számíthatnak a látogatók. „Az Élet-Úton” KRESZ Park kerékpáros ügyességi pályán a gyermekek gyakorolhatják a kerékpár biztonságos kezelését akár egészen kicsi kortól is.A„Látni és Látszani” interaktív 

kiállítás egy vasúti vagonban lesz megtekinthető, célja felhívni a figyelmet a fényvisszaverő öltözékek és eszközök használatára.A „Holttér veszélyének bemutatása” egy tanker kamion sofőrüléséből lehetőséget biztosít kipróbálni milyen nehézségei lehetnek egy kamionsofőrnek a mellette elhaladó biciklisek, illetve motorosok detektálásában. A „Mini KRESZ Park” KRESZ oktatással várja a kicsiket, a résztvevők egy 15 perces KRESZ oktatáson vesznek részt, melyet követően a kis autók volánja mögé ülhetnek. Az igazán ügyesek különböző ajándékokat is nyerhetnek. A kerti vasút gyermek utasai vasúti totó kitöltésével bizonyíthatják a vasúti közlekedés szabályaiban való jártasságukat. Mindezek mellett pedig lehetőség nyílik az Elsősegélynyújtó bemutató megtekintésére is, mely a gyermekek nyelvén íródott oktatással mutatja be segítségnyújtás alapjait.

A Közlekedésbiztonsági Nap és a másnapi Gyermeknap programjai is reggel 9 órától egészen kora estig tartanak. Két fergeteges koncert is lesz a hétvégén: szombaton 11 órától Halász Judit, vasárnap 15 órától pedig az Alma Zenekar zenél. A szervezők felejthetetlen élményt ígérnek a gyerkőcöknek.

 

Bővebb információ: www.vasuttortenetipark.hu.

 

A kétnapos rendezvényre minden 14 év alatti gyermeknek ingyenes a belépés!

Szerző: 
Niki
Forrás: 
picurradio.com

                    
Picur viaDAL - A gyerekdalok versenye 2017 Picur Rádió a Facebook-on egyszervolt.hu