Megszületett az Év legnépszerűbb gyerekdala Picur-hírek

viadal logó

Dalverseny a gyerekzene népszerűsítéséért

A Picur viaDAL-t, a gyerekdalok versenyét idén harmadszor rendezte meg a 6 éves Picur Rádió.

Az Európában is egyedülálló kezdeményezést a Picur Rádió, Magyarország első gyerekrádiója indította útjára 2014-ben Picur viaDAL néven. A dalversenyen a magyar gyerekdalokat játszó zenekarok indulhatnak.

A verseny célja a minőségi gyerekzene népszerűsítése, a gyerekek kulturális nevelésének elősegítése, új dalok születésének ösztönzése. A versenyen 12 zenekar - köztük erdélyi zenekar is- 27 dallal indult, melyek 2015. április 6-a után születtek. Idén is kizárólag a közönség szavazatai döntöttek a kialakult sorrendről. A szavazás március 21-31. között zajlott.

A nyertes, és így az Év legnépszerűbb gyerekdala cím nyertese, a közönségkedvenc a Szotyola Gyermekzenekar-Csigaházastársak című dala lett. Meghallgatható az alábbi linken:

NYERTES DAL LETÖLTÉSE

Szotyola Gyermekzenekar (http://www.szotyolazenekar.hu/)  Budapesten alakult 2013-ban.  A gyermekekhez, és gyermeklelkű felnőttekhez szeretnék dal formájában eljuttatni a verseket, a mai kor hangzásának megfelelve. Repertoárjukat ezért főként megzenésített gyermekversek alkotják. Dalaikat a "Napraforgó" című gyermekverses kötet anyagából készítették.
(A kötet szerzői: Fehér Csaba, Kósa Emese, Süveg Gábor, Tóth János.)
Zenéjük a mai igényeknek megfelelően modern hangzású, rockos elemeket ötvöz.

A zenekar tagjai

Zárda Norbert - ének, gitár, basszusgitár
Móczár László - gitár, basszusgitár
Majoros Klári - ének, furulya
Kozma Ádám - hegedű
Kőműves Attila "Jampi" – dobok

Eddigi díjaik: 2013.: VIII. Járási Ki Mit Tud, Nagykáta -1. helyezés; 2015.: X. Járási Ki Mit Tud, Nagykáta -1. helyezés, a Zsűri Különdíja

Tücsök Tóni című albumuk dobbal megfűszerezve meghallgatható ezen a linken:
https://soundcloud.com/szotyola-zenekar/sets/szotyola-tucsok_toni

Az Év legnépszerűbb gyerekdala díjátadója 2017. április 17-én a Húsvéti Nyuszikeresés a  vasúttörténeti Parkban rendezvényen lesz 13 órakor. A zenekar ezután egy fél órás koncerttel örvendezteti meg a közönséget.

Szerző: 
Ági
Forrás: 
picurradio.com

                    
Picur viaDAL - A gyerekdalok versenye 2017 Picur Rádió a Facebook-on egyszervolt.hu