Madáretető narancsból Picur-műhely

A Shoutcast vote module may not be configured properly or the server is not responding.
Válasz: (-111: Unknown error)

Az egész nagyjából öt percig tart. Igazából nem kell hozzá más, csak egy narancs, madárkaja,  vágó- és vájóeszköz. Ha képek sorrendjét felcserélnénk, akkor is rá lehetne jönni ennek az egyszerű madáretetőnek az elkészítési módjára.

Ősszel sok állat melegebb helyre költözik, mivel nincs se pulcsijuk, se kabátjuk, se csizmájuk. A gólyák itthon hagyják fészkeiket, és Afrikába repülnek, ott ugyanis télen is nagyon-nagyon meleg van. Más állatok viszont Magyarországon maradnak, és itthon telelnek.

Az itt maradt kismadarak egyre éhesebbek lesznek. A hidegben már nem nyílnak a virágok, a bokrokról leesnek az utolsó szem bogyók is, és egyre csupaszabbak lesznek a fák. November vége felé Magyarországon sokszor esik a hó, ami aztán mindent betakar, ilyenkor a madarak nem találnak sehol élelmet.

Segítségre van szükségük. Ők nem mehetnek a boltba, hogy magokat vegyenek, csak a madárbarátokra számíthatnak!

Ha ettél egy narancsot, mit csinálsz utána a héjával?  Semmiképp se kerüljön a kukába, mert szuper kis madáretető készülhet belőle!

Kérj meg egy felnőttet, hogy picit segítsen Neked, mert olyan éles és hegyes eszközt kell majd használnod, amit szülők nélkül nem szabad! Vagyis ezt a kis madáretetőt csak felnőtt felügyelete mellett készítheted el!

Először is válassz egy narancsot, és add oda annak a felnőttnek, aki segít Nektek!  Ő felezze el.

 

 

Te kanál segítségével vájd ki a közepét belőle:

 

 

 

 

 

 

 

Ha megvan az üres narancshéj, anyukád vagy apukád fúrjon négy kis lyukat az oldalán. Kettőt az egyik oldalára, kettőt a másikra.

A lyukakon húzz keresztül egy fonalat, és a végét csomózd meg! Ezután már csak egy zacskó szotyira, vagy más madáreleségre lesz szükséged! Ezzel ügyesen töltsd meg a héjat!

 

 

 

 

Ha készen vagy, szüleiddel nézzetek szét a kertben, az udvaron, hogy a vidám etetőt, hová akaszthatnátok ki a madárkáknak. Ha nem laktok kertes házban az se baj, hiszen az utcán és a közeli parkban, játszótéren is találhattok olyan fát, vagy bokrot, ahová a madáretetőt kiteheted!

 

 

 

 

 

 

 

 

Figyelj arra, hogy a madáretető soha ne maradjon üresen!

 

 

 

 

A képek forrása: http://pinterest.com, illetve http://kreativkertesz.blog.hu

Tags: