hirdetés

Interjúk Műsorok

Ezeken az oldalakon korábbi műsorainkról tájékozódhatsz!
A már elhangzott interjúkat, könyvajánlókat itt meghallgathatod. Ügyelj arra, hogy az archívum hallgatása közben kapcsold ki a Picur Rádiót a felugró ablakban!

Pozitív Gyermeknevelés
Pozitív Gyermeknevelés
Mi a pozitív gyermeknevelés? Több kutatás is kimutatta, hogy a magyar szülők több, mint fele az ún. "lelkizős" nevelési stílust követi, azaz elsősorban szavakkal, meggyőzéssel, a gyermek érzelmeinek figyelembevételével igyekszik nevelni a gyermekét. Emellett azonban nagy feszültséget okoz bennük, hogy a szüleiktől és a nagyszüleiktől az ún. tekintélyelvű nevelési mintát látták és amikor feszültek, fáradtak vagy egy-egy helyzetben tehetetlennek érzik magukat, maguk is a szigorúbb megoldásokhoz, pl. büntetéshez nyúlnak.  
A pozitív gyermeknevelés azt mondja, hogy lehet másként is nevelni. Nem csak a verbális meggyőzés és a büntetés a két lehetséges út, hanem van még számos olyan eszköz, ami építi a szülő-gyermek közti kapcsolatot, erősíti a kötődést, ugyanakkor mégiscsak megtanítja a helyes viselkedésre a gyermeket.

Vida Ágnes és a Kismamablog csapata most összegyűjtötte egy helyre azokat a szakembereket, pszichológusokat, pedagógusokat, akik sok-sok év szakmai tapasztalatával rendelkeznek a pozitív gyermeknevelés területén.
Azokat az előadásokat és témákat, amik érdekelhetik a pozitív gyermeknevelés iránt érdeklődő szülőket és 
azokat a szolgáltatókat, akik gyermek- és anyabarát, egészséges és környezetbarát termékeikkel segítik a szülők mindennapjait és hozzájárulnak a babák egészséges fejlődéséhez.

Ezen a nagy, egész napos, családi eseményen október 22-én előadásokkal (alternatív gyermeknevelés, szülő-gyermek kommunikáció, kötődő nevelés, az alternatív oktatás lehetőségei), szórakoztató programokkal (ovis torna, hordozós torna, babazene és babaangol foglalkozás, néptánc és Alma együttes koncert), valamint kiállítással (hordozóeszközök, mosható pelusok, bio bébiételek, természetes alapú babakozmetikumok, fajátékok, fejlesztő eszközök) várják a látogatókat.

A rendezvényre itt lehet jelentkezni:

dr. Kádár Annamária és Kerekes Valéria
Meseszoba 1.adás 2. rész
A műsor időpontja: 2015, október 1.
dr. Kádár Annamária és Kerekes Valéria
Meseszoba dr. Kádár Annamáriával és Kerekes Valériával 1.adás I.rész
A műsor időpontja: 2015, október 1.
Szedlacsek Katalin
Szedlacsek Katalin
A műsor időpontja: 2012, augusztus 2.

Szedlacsek Katalinnal két programjáról: a 1,5-7 éves korosztálynak szóló zenei képességfejlesztő módszerről; és a zene-mozgás kombinációjára épülő, komplex művészeti nevelést nyújtó módszeréről beszélgetünk.

Kovács Virág
Kovács Virág
A műsor időpontja: 2012, június 20.

Kovács Virággal, a Játékmester Élményprogram vezetőjével a Zoo-Táborról beszélgettünk, mely egész nyáron várja  a gyerekeket.

Helen Doron
Helen Doron
A műsor időpontja: 2012, június 13.

Helen Doron májusban Magyarországon járt, és az Europarkban tartott sajtótájékoztató után beszélgettünk vele a Helen Doron Early English angol gyerektanfolyamok sikerének kulcsáról.

Lackfi János
Lackfi János és a Sajtkukacz Zenekar
A műsor időpontja: 2012, június 9.

Lackfi János és a Sajtkukacz Zenekar közös CD-je Radírmocsok címmel jelent meg. A lemezről Lackfi Jánossal, Molnár Györggyel, Gál Heddával; Balogh Péterrel pedig különleges hangszereiről beszélgetünk. Lackfi János weboldala: http://www.lackfi-janos.hu/

Mintapinty Zenekar
Mintapinty Zenekar
A műsor időpontja: 2012, május 19.

A Mintapinty Zenekarból Hostyánszky Gyurival és RIZSA-val beszélgetünk, a Mintapinty és az Alma Zenekar közös,  a Nők Lapja mellékleteként megjelent CD-je kapcsán.

Máté P. Gábor
Máté P. Gábor
A műsor időpontja: 2012, április 21.

A Veszprémi Petőfi Színház színészével új darabjáról, a Szerenádról beszélgettünk.

Napvirág Zenekar
Napvirág Zenekar
A műsor időpontja: 2012, március 17.

Kozma Tamás és Farkas Ildikó mellett Sebi és Zsebi közreműködnek a Napvirág Zenekar : Nevet a Föld c. albumának bemutatásában.


                    
Picur viaDAL - A gyerekdalok versenye 2017 Picur Rádió a Facebook-on egyszervolt.hu