hirdetés

Apacuka Együttes Csillagok fala

A Shoutcast vote module may not be configured properly or the server is not responding.
Válasz: (-111: Unknown error)
Apacuka Együttes
Tagok: 

Pálfi Kriszta -ének
Pálfi Viktor – gitár
Válóczy Balázs – ütőhangszerek
Veres Péter – basszusgitár

Hallgasd meg zenéiket a Dal-lakban!

Az Apacuka a gyermekeknek szóló zenekarok legújabb generációja, tagsága hazai undergroundnak számító együttesekből állt össze 2006-ban. Interaktív, játékos, táncos koncertjeiken változatos stílusú, kizárólag élőben előadott dalok hallhatóak, amelyek többek között megtalálhatóak a Színes világ című nagylemezen.

A színesen hangszerelt dallamokban különféle zenei irányzatok is megjelennek, a rocktól a világzenén át a reggae-ig. Kriszta az énekesnő pedagógiai és zenei tanulmányait kihasználva és ötvözve álmodta meg a zenés színpadi produkciót. A kezdetben gitárra írt énekelt versek hamarosan ütőhangszeres kíséretet is kaptak, ami lendületesebbé és színpadképesebbé varázsolta a dalokat és az előadásokat.

A magyar irodalom gyöngyszemei mellett egyre több saját vers megzenésítésére került sor, amelyeket a különböző zenei stílusok keveredése izgalmassá és különlegessé tett a gyermekek és a felnőttek számára egyaránt. 2006-ban megjelent promóciós lemezük Meseerdő címmel, ami rendkívül népszerű volt mind a szakma mind a közönség köreiben.

Az újabb zenésszel és hangszerrel (basszusgitárral) bővült együttes egyre lelkesebben és színesebben zenélt együtt, és ennek köszönhetően mára a négytagú zenekar profi, de gyermekcentrikus előadásain vehetnek részt az érdeklődők.