hirdetés

Bogár Muzsika Csillagok fala

A Shoutcast vote module may not be configured properly or the server is not responding.
Válasz: (-111: Unknown error)
Bogár Muzsika
Tagok: 

Pintér Mónika - ének;
Pálfy Zsolt – gitár, ének;
Nemes Zoltán – billentyűs hangszerek, ének;
Demjén András – basszusgitár, lant, vokál;
Adorján Gyula – dobok, ütőhangszerek, vokál.

2013-ban a Bogár Muzsika zenekart Fonogram-díjra jelölték.

A világzenei elemekkel tarkított, változatos, ám mégis egységes módon meghangszerelt albumot Nagy Bandó András megzenésített költeményei, Pálfy Zsolt zenész, színész és meseíró, gyermekekhez közvetlenül szóló előadásmódja és Pintér Mónika énekes-zenepedagógus, azonos néven évek óta odaadó tudatossággal működő zenés és mondókás gyermekfoglalkozásainak szellemisége egyaránt áthatják.

Az album alkotóinak egyik fő célkitűzése a zeneközpontúság a kicsik számára elérhető nyelvezetet használva, egyben minél színesebb műfaji korlátok nélküli világot teremtve. Ennek köszönhetően térbeli és időbeli zenei utazást egyszerre kínál, miközben sok fajta ritmust, dallamot és egyéb zenei elemet felsorakoztat a hallgató számára.

A Bogár Muzsika, mint foglalkozás 2008 januárjában kezdte meg működését, célja a készségfejlesztés, a ritmusérzék, zenei hallás, kommunikáció, fejlesztése, de emellett számos jótékony hatással van a legkisebbek fejlődésére. A játék és a dallam eszközeivel a picik hozzászoknak a közösséghez, fejlődik a beszédkészségük, figyelmük, szövegértésük, egyszóval a foglalkozások a korai fejlesztés fontos alapkövét jelentik. Az egyes alkalmakkor énekelnek, mondókáznak, gyermekhangszereket használnak, körjátékokat, új játékokat tanulnak, a nagyobbacskákkal belekóstolnak a ritmusok és hangszerek világába a szülők jelenlétével és közreműködésével.

Életünk legfogékonyabb időszaka a kisgyermekkor, ezért különösen fontos ezt a néhány évet játékos ’tanulással’ is színesebbé tenni, ami a gyermek későbbi fejlődésére jelentős hatással lehet.

Pókháló című dalukat itt is meghallgathatod

A zenekar weboldala: