hirdetés

Farkasházi Réka Csillagok fala

A Shoutcast vote module may not be configured properly or the server is not responding.
Válasz: (-111: Unknown error)
Farkasházi Réka
Tagok: 

Farkasházi Réka - énekes
Delov Jávor (Barabás Electric, Turbo) -Dob
Studniczky László (Zséda, Dolhai Attila, Csináljuk a fesztivált) – Basszusgitár
Dajka Krisztián (Zséda, Horgas Eszter, El Tornádo) – Gitár

Hallgasd meg zenéit a Dal-lakban!

Már első lemeze megjelenésekor Réka célul tűzte ki, hogy a kortárs magyar irodalom legszebb gyerekeknek szóló köteteiből fog lemezt, illetve koncert műsort összeállítani, ezzel is segítve a számára oly fontos versek eljutatását a legkisebbekhez.

Kukorelly Endre 2005-ben megjelent Samunadrág című kötetének versanyagából készült a kötettel azonos című zenei CD. A bájos és sajátos humorú szövegeket Fekete Gyula, Erkel-díjas zeneszerző zenésítette meg. A komolyzene világából érkező zeneszerző igényes és vidám dallamait a népszerű színésznő, Farkasházi Réka előadásában hallhatjuk. A CD-n hallható 23 dalból 4 dalnál a Magyar Rádió gyermekkórusa is közreműködött.

Kukorelly Endre kötete után Kovács András Ferenc erdélyi költő művei következtek. (a Hajnali csillag peremén című könyv 2009-ben elnyerte az Év gyerekkönyve díjat)

A Hajnali csillag peremén című kötet gazdag tárháznak bizonyult – van benne mélység és könnyedség is: persze tréfás állatok, verses mese, a természet rengeteg apró virága, bogara, jelensége. Évszakok és mondókaszerű nonszenszek. Weöres Sándoros, úgy hogy egyáltalán nem epigon, csak éppen nagyjából ugyanabból az anyagból dolgozik, hasonló  eszközökkel: természet, apró költői ötletek, cirkusz, vásár; csengő-bongó rímekkel, erős ritmusokkal, nép- és műköltészeti nagy hagyományú formákkal.

A versek megzenésítésében Réka saját zenekara a Samuband segédkezett, olyan dallamvilágot alkotva, mely modern, mégis tökéletesen idomul az óvodás, kisiskolás korosztály igényeihez.

Nem csak az volt fontos, a műsor összeállításánál, hogy úgy szövegeiben, mind zeneileg a legjobbat nyújtsák, de célkitűzés az is, hogy az élő hangszeres zene varázsával megismertessék a közönséget, ebben a legfogékonyabb korban.

Réka gyakorló édesanyaként úgy tudja megszólítani közönségét, hogy a kicsik az első pillanattól kezdve érzik, jó kezekben vannak, szeretettel fordulnak feléjük. A megjelent lemez is ezt a koncepciót viszi tovább, zene és próza, mese és dallam keveredik benne, igényes szórakozást nyújtva a legkisebbeknek, akik ez által játszva ismerkedhetnek a kortárs magyar irodalommal.

A téli, ünnepi időszakban Réka koncertje tematikusan kerül összeállításra. Magyar költők legszebb téli témájú gyerekversei, ismert karácsonyi dalok adják a műsor nagy részét. A koncert idejére a színpad a közös játék színterévé válik, a gyerekek kipróbálhatják a hangszereket, az együttzenélés örömét.